
Lähiruokatreffit – Lähiruokahankinnoilla kohti huoltovarmuutta
Aika: Pe 7.11.2025 klo 9:30-14:30
Paikka: Hotelli Hullu Poro, Rakkavaarantien 3, Levi
Kiinnostaako lähiruoan rooli huoltovarmuuden ja kestävän kehityksen edistämisessä? Tule mukaan inspiroivaan tilaisuuteen, jossa pureudumme siihen, miten julkiset elintarvikehankinnat voivat tukea paikallista ruoantuotantoa ja vahvistaa alueellista varautumista. Tarjolla lappilaisia esimerkkejä lähiruoan käytöstä eri sektoreilta, kansanedustajan näkökulma aiheeseen ja tietysti keskustelua ja verkostoitumista alan toimijoiden kanssa!
Tilaisuus järjestetään hybridinä – voit osallistua paikan päällä Levillä tai etäyhteydellä. Paikan päällä osallistuville tarjolla kahvit ja omakustanteinen lähiruokalounas.
Ohjelma
9:30–10:00 Aamukahvit
10:00–10:10 Tervetuloa, erikoistutkija Johanna Leppälä, Luke, Lapin Ruoka 2-hanke
10:10–10:30 Maakunnan mahdollisuudet, kansanedustaja Mika Riipi
10:30–11:15 Lähiruoan edistäminen osana huoltovarmuutta, Virpi Kulomaa ja Juha-Pekka Sievänen, Huoltovarmuuskeskus
11:15–11:30 Lapin Ruoka 2 – tulokset ja tuotokset, projektipäällikkö Virpi Kumpula, Sodankylän kunta
11:30–11:45 Hullu Poro lähiruuan hyödyntäjänä, keittiötoimenjohtaja Timo Nieminen
11:45–12:45 Lähiruokalounas (omakustanteinen)
12:45–13:15 Ruokahuollon valmiussuunnittelu Lapin alueella, valmiuspäällikkö Juha Narkilahti, Lapin hyvinvointialue
13:15–13:45 Julkiset elintarvikehankinnat tukemaan kestävyystavoitteita, erityisasiantuntija Auli Väänänen, MMM
13:45–14:00 Loppumaljapuhe, ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola, Sodankylän kunta
14:00–14:30 Vapaata keskustelua
Järjestäjät:
Lapin ruoka 2 -hanke (Julkisten keittiöiden hankintaosaaminen ja alueellinen yhteistyö paikallisen elintarviketuotannon ja -jalostuksen edistämiseksi), Sodankylän kunta ja Luonnonvarakeskus (Luke)
Lisätiedot: projektipäällikkö Virpi Kumpula, Sodankylän kunta, puh. 040 842 2731, virpi.kumpula@sodankyla.fi
Ilmoittautuminen tämän linkin kautta 30.10.2025 mennessä.
Tervetuloa!

