
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan maidontuotannon avoimuuden, läpinäkyvyyden ja hyväksyttävyyden parantamisen keinoista sekä muista maidontuotannon resilienssin kehittämiskeinoista!
Aika: 16.1.2024 klo 10-12
Paikka: Teams-etäyhteydellä
Ohjelma
10:00 Tervetuloa ja järjestäjähankkeiden lyhyet esittelyt,
Riitta Savikko, Kaisa Kuoppala, Karoliina Rimhanen, Luonnonvarakeskus, kalvot
10:10 Asiantuntija-alustus ja keskustelua: Avoin ja vastuullinen kotieläintuotanto – maidontuottajien hyvinvoinnin ja arvostuksen lisääminen viestinnän keinoin, Annika Eklöf, Satafood Kehittämisyhdistys ry, kalvot ja someviestinnän vinkkivideo
10:40 Maidontuotannon resilienssin parantamisen tiedontarpeet, haasteet ja ratkaisut – aiempien Resilience for Dairy -työpajojen tuloksia, Kaisa Kuoppala, Luonnonvarakeskus, kalvot
11:15 Keinoja maidontuotannon resilienssin parantamiseksi -ennakkokyselyn tulokset ja niiden hyödyntäminen tietokorteissa, Kaisa Kuoppala, Luonnonvarakeskus
11:45 Ryhmäkeskustelu, Karoliina Rimhanen, Luonnonvarakeskus
Keskustelua keinoista, joilla voidaan edistää tietoisuutta
maidontuotannosta.
Mitkä asiat olisi sinun mielestä tärkeitä nostaa esiin?
Mitkä olisivat tehokkaimmat keinot maidontuotannon näkyvyyden lisäämiseksi?
12:00 Tilaisuus päättyy
Materiaaleja:
- Resilience for Dairy -hankkeen kaikki tietokortit ja suomenkieliset tietokortit
- Avoin ja vastuullinen kotieläintuotanto -Satafood Kehittämisyhdistys ry:n hankkeen materiaalipaketti
- Synteesiraportti suomalaisen nautakarjatalouden kestävyydestä
- Avoin kuvapäiväkirja maaseudun tuottajilta -facebookryhmä
Työpaja on suunnattu maidontuotantoketjun toimijoille, tuottajille ja sidosryhmille. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.
Työpajan järjestää Resilience for Dairy -hanke yhdessä MURU-hankkeen kanssa.
R4D eli Resilience for Dairy on EU Horizon2020 rahoittama tiedonsiirto- ja verkostoitumishanke. Hankkeessa on mukana yhteensä 15 maata ja 120 pilottitilaa, joista Suomessa on seitsemän. Hankkeessa lisätään tiedonvaihtoa lypsykarjatilojen, tutkijoiden sekä muiden maitoalan toimijoiden välillä. Tavoitteena on maitotilojen elinvoimaisuuden ja riskienhallinnan parantaminen. Suomessa hanketta toteuttaa Luonnonvarakeskus.
Ilmastoviisas ja muutosjoustava ruokajärjestelmä pellolta kuluttajalle (MURU)-hanke edistää tiedonvälityksen ja toimijoiden verkottamisen kautta maatalouden ja ruokajärjestelmien sopeutumiskykyä, muutosjoustavuutta ja ilmastoviisautta. Hanketta toteuttaa Luonnonvarakeskus ja rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.
Lisätietoja: Kaisa Kuoppala, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus kaisa.kuoppala@luke.fi, puh 040 570 8981
Tervetuloa!

