Yksivuotisten palkokasvien (herneen ja härkäpavun) käyttö nautojen ruokinnassa kokoviljasäilörehuna ja väkirehuna.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten hernettä ja härkäpapua voi käyttää nautojen rehuna, kokoviljasäilörehuna ja väkirehuna. Millaisia hyötyjä palkokasvien käytöllä voi saada, millaisia haasteita näissä rehuissa on ja millaisia ratkaisukeinoja haasteisiin on.
Aika: torstai 23.11.2023 klo 13-15.30
Paikka: etänä Teamsilla
Ohjelma
13.00 Tervetuloa, Riitta Savikko, Luke kalvot (pdf)
13.05 Johdanto: miksi ja miten palkokasveja naudoille, Kaisa Kuoppala, Luke kalvot (pdf)
13.30 Härkäpapu ja herne kokoviljasäilörehuna, Paula Rissanen, Helsingin yliopisto kalvot (pdf)
13.55 Härkäpapu ja herne väkirehuna, Olli Pitkänen, Helsingin yliopisto kalvot (pdf)
14.20 Murskesäilöntä haastaa kuivauksen papujen ja herneiden varastoinnissa rehukäyttöön, Liisa Keto, Luke kalvot (pdf)
14.45 Viljelijäpuheenvuoro, Pellervo Kässi, Kuukkajärven maito, Uurainen
15.10 Rehutaulukkokuulumisia, Kaisa Kuoppala, Luke kalvot (pdf)
15.25 Yhteenveto, Anna-Katri Laakkonen, ProAgria Itä-Suomi
15.30 Tapahtuma päättyy
Webinaarin järjestivät yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen MURU-Ilmastoviisas ja muutosjoustava ruokajärjestelmä pellolta kuluttajalle -hanke ja Resilience for Dairy -hanke sekä ProAgria Itä-Suomen Mainio Maitotila -hanke ja Helsingin yliopiston vetämä Leg4Life – Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä -hanke.
Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.
Lisätietoja: Riitta Savikko, riitta.savikko@luke.fi, 050 571 4548.
Lämpimästi tervetuloa!