Vihannestuotannon tulevaisuus 2035 – näkymät ja tavoitteet -webinaari 19.3.2025


Aika:
ke 19.3.2025 klo 9.00-11.30

Paikka: etäyhteydellä teamsilla

Miltä näyttää vihannestuotannon tulevaisuus? Mitkä tavoitteet ohjaavat tuotannon, markkinoiden ja kulutuksen kehitystä vuoteen 2035 mennessä? Näihin kysymyksiin pureudumme webinaarissa, joka kokoaa yhteen alan toimijat keskustelemaan vihannestuotannon tulevaisuudesta.

Ohjelmassa asiantuntijapuheenvuoroja satovaihteluiden hallinnasta, maan kasvukunnon parantamisesta ja markkinoiden kehityksestä. Keskustelussa pohdimme yhdessä konkreettisia tavoitteita ja toimenpiteitä, jotka vievät alaa kohti kestävämpää ja kannattavampaa suuntaa.

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma
9.00 Tervetuloa, Terhi Suojala-Ahlfors, Luke
9.10 Satovaihtelu ja sen hallinta tulevaisuudessa – viljelijöiden näkemyksiä, Terhi Suojala-Ahlfors, Luke, kalvot (pdf)
9.20 Maan kasvukunnon tulevaisuus: haasteet ja keinot, Tapio Salo, Luke, kalvot (pdf)
9.40 Markkinat ja arvoketjut, Csaba Jansik, Luke, kalvot (pdf)
10.00 Ryhmäkeskustelu: Polut toivottuun tulevaisuuteen, vetäjänä Terhi Suojala-Ahlfors, Luke
11.15 Päivän yhteenveto ja seuraavat askeleet
11.30 Tapahtuma päättyy

Tapahtuman tallenne

Koosteet ryhmäkeskusteluista:

Jatkojalostus, brändäys ja vienti (pdf)

Uusien viljelijöiden saaminen alalle ja verkostoituminen (pdf)

Materiaaleja

Opas puutarha-alan yrityksen perustajalle

Tapahtuman järjestivät Monihyötyiset viljelymenetelmät vihannestiloilla (HYÖTY), Viljava vihannesmaa − kestävä tuotanto (VIIVI), Talousosaamisella kohti kilpailukykyistä avomaan puutarhatuotantoa (HortiHubi), Kasviksia suomalaisille – tuotanto ravitsemussuositusten mukaiseksi vuoteen 2035 mennessä (VegUp) ja Huoltovarmuutta ja resilienssiä ruokajärjestelmään (ARMAS) -hankkeet.

Lisätietoja:

Karoliina Rimhanen, karoliina.rimhanen@luke.fi, p. 040 747 1255

Terhi Suojala-Ahlfors, terhi.suojala-ahlfors@luke.fi, p. 050 316 5143

Kiitos tapahtumasta!