Resilientti ruokajärjestelmä -webinaari keskiviikkona 27.9.2023 klo 9–10.30.
Ruokajärjestelmä on väistämättä muutosten edessä, jotta voimme turvata ruokahuollon niin Suomessa kuin globaalisti ja samalla vähentää ruoantuotannon ympäristövaikutuksia. Resilientti ruokajärjestelmä -webinaarissa Luken tutkijat valottavat ruokajärjestelmän toimintaa ja resilienssiä sekä avaavat eri toimijoiden näkemyksiä toivotusta tulevaisuudesta.
Ohjelma
Avaus
Ohjelmajohtaja Meri Kallasvuo
Mitä resilienssi voi tarkoittaa?
Johtava tutkija, tutkimuspäällikkö Katriina Soini
Näkökulmia Suomen ruokaturvan kehittymiseen
Professori Jyrki Niemi
Miten ruokajärjestelmän toimintaa ja resilienssiä voidaan ymmärtää?
Tutkija Kalle Aro
Miltä ruokajärjestelmän resilienssi näyttää tulevaisuudessa maatiloilla ja asiantuntijoiden näkökulmasta?
Professori Pasi Rikkonen ja tutkija Karoliina Rimhanen
Miltä suomalaisen ruokajärjestelmän resilienssi näyttäytyy globaalissa kuvassa?
Professori Heikki Lehtonen
Webinaarin tallenne.
Webinaarin anti on tiivistetty tietokorttiin Resilientti ruokajärjestelmä.