Resilientti ruokajärjestelmä -webinaari 27.9.2023

Resilientti ruokajärjestelmä -webinaari keskiviikkona 27.9.2023 klo 9–10.30.

Ruokajärjestelmä on väistämättä muutosten edessä, jotta voimme turvata ruokahuollon niin Suomessa kuin globaalisti ja samalla vähentää ruoantuotannon ympäristövaikutuksia. Resilientti ruokajärjestelmä -webinaarissa Luken tutkijat valottavat ruokajärjestelmän toimintaa ja resilienssiä sekä avaavat eri toimijoiden näkemyksiä toivotusta tulevaisuudesta.

Ohjelma

Avaus
Ohjelmajohtaja Meri Kallasvuo

Mitä resilienssi voi tarkoittaa?
Johtava tutkija, tutkimuspäällikkö Katriina Soini

Näkökulmia Suomen ruokaturvan kehittymiseen
Professori Jyrki Niemi

Miten ruokajärjestelmän toimintaa ja resilienssiä voidaan ymmärtää?
Tutkija Kalle Aro

Miltä ruokajärjestelmän resilienssi näyttää tulevaisuudessa maatiloilla ja asiantuntijoiden näkökulmasta?
Professori Pasi Rikkonen ja tutkija Karoliina Rimhanen

Miltä suomalaisen ruokajärjestelmän resilienssi näyttäytyy globaalissa kuvassa?
Professori Heikki Lehtonen

Webinaarin tallenne.

Webinaarin anti on tiivistetty tietokorttiin Resilientti ruokajärjestelmä.