Viljava vihannesmaa – kestävän tulevaisuuden perusta -työpaja 9.3.2023 Säkylässä

Tervetuloa kuulemaan maanparannusaineiden ja viherlannoituksen hyödyistä ja käytöstä vihannestuotannossa ja keskustelemaan käytännön ratkaisukeinoista vihannesmaiden hoidossa. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

aika: torstai 9.3.2023, 11:00–15:30
paikka: Ravintola Myllynkivi, Kivenhakkaajantie, 27820 Säkylä

Ohjelma
11–12 Lounas
12.00 Tervetuloa, Gunta Cirule, Apetit Ruoka Oy
12.05 Maanparannus ja viherlannoitus kestävässä vihannestuotannossa

  • Maatalouteen kohdistuvia odotuksia, Karoliina Rimhanen, Luonnonvarakeskus, esityksen pdf
  • Maanparannus vihannesviljelyssä, Tapio Salo, Luonnonvarakeskus, esityksen pdf
  • Viherlannoitus vihannesviljelyssä, Pirjo Kivijärvi, Luonnonvarakeskus, esityksen pdf

12.50 Viljelijäkyselyn tuloksia: kestävyyttä edistävät tuotantomenetelmät puutarhatiloilla, Emma Kaakko, Puutarhaliitto, esityksen pdf
13.10 Viljelijäpuheenvuoro, Olli Kause, esityksen pdf
13.30 Viljava vihannesmaa: keskustelua ratkaisuista, esityksen pdf
Iltapäiväkahvi
15.20 Keskustelun yhteenveto
15.30 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:

Terhi Suojala-Ahlfors
Erikoistutkija
Luonnonvarakeskus
terhi.suojala-ahlfors@luke.fi
Puh. 050 3165143

Tilaisuuden järjestivät Luonnonvarakeskuksen Viljava vihannesmaa – kestävä tuotanto (VIIVI)- ja Ilmastoviisas ja muutosjoustava ruokajärjestelmä pellolta kuluttajalla (MURU)-hankkeet sekä Apetit Ruoka Oy.