Muutosjoustava ruokajärjestelmä webinaari 22.3.2022

Muutosjoustava ruokajärjestelmä – kohti kestävämpää tulevaisuutta webinaarissa esittäytyi tammikuussa 2022 alkanut valtakunnallinen tiedonvälityshanke Ilmastoviisas ja muutosjoustava ruokajärjestelmä pellolta kuluttajalle (MURU) ja uunituoreita tutkimustuloksia suomalaisen ruokajärjestelmän muutosjoustavuudesta kuultiin Deforfo ja ScenoProt-hankkeiden pohjalta.  

Esitysten kalvot löytyvät alta ja tallenteet löytyvät täältä.

Videoihin saa tekstityksen päälle ja pois painamalla ’c’-näppäintä.

Videon tekstitykset on tehty automaattisesti ja ne voivat sisältää virheitä.

Ohjelma
13:00 Webinaarin avaus, tutkimuspäällikkö Katriina Soini, Luonnonvarakeskus Kalvot
13:10 Resilienssi eli muutosjoustavuus, mitä se tarkoittaa maatilalla ja ruokajärjestelmässä, tutkija Karoliina Rimhanen, Luonnonvarakeskus Kalvot
13:40 Maatalouden muutos vuoteen 2030 – mikä tärkeää muutosjoustavuuden kehittämisessä? johtava tutkija Pasi Rikkonen, Luonnonvarakeskus Kalvot
14:00-15:00 Maatalouden tuotantopanosten saatavuuden riskit ja niihin varautuminen – Tapaustutkimukset energiasta, väkilannoitteista, kasvinsuojeluaineista, kylvösiemenistä, rehuista, koneista ja laitteista,
          tutkijat Jyrki Niemi, Olli Niskanen, Csaba Jansik, Marjo Keskitalo, Marketta Rinne ja Jarkko Leppälä, Luonnonvarakeskus Kalvot
15:00 Kommenttipuheenvuoro toimitusjohtaja Eeva-Liisa Lilja, Fennopromo Kalvot
15:10 Keskustelua ja kysymyksiä