Vihannestuotannon tulevaisuuden polut vuoteen 2035 -tapahtuma 11.2.2025 Tuorlassa

Aika: ti 11.2.2025 klo 9.00–12.00
Paikka: Livia Tuorla, auditorio, Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö

Miltä näyttää vihannestuotannon toivottu tulevaisuus? Mitkä ovat keskeisimmät tavoitteet, jotka muovaavat tuotantoa, markkinoita ja kulutusta vuoteen 2035? Näihin kysymyksiin sukelsimme työpajassa, joka toi yhteen alan toimijat keskustelemaan vihannestuotannon tulevaisuuden poluista. Ohjelma sisälsi asiantuntijaesityksiä mm. satovaihteluiden hallinnasta, maan kasvukunnon parantamisesta ja markkinoiden kehityksestä. Keskustelussa pohdimme yhdessä konkreettisia tavoitteita ja toimia, joiden avulla edistetään vihannestuotannon toivottua kehitystä.

Ohjelma

9.00-9.30 Aamukahvi
9.30 Tervetuloa, Ville Korpelainen, Livia ja Karoliina Rimhanen, Luke
9.40 Satovaihtelu ja sen hallinta tulevaisuudessa – viljelijöiden näkemyksiä, Terhi Suojala-Ahlfors, Luke kalvot (pdf)
9.50 Maan kasvukunnon tulevaisuus: haasteet ja keinot, Tapio Salo, Luke kalvot (pdf)
10.10 Markkinat ja arvoketjut, Csaba Jansik, Luke kalvot (pdf)
10.30 Ryhmäkeskustelu: Polut toivottuun tulevaisuuteen, vetäjänä Karoliina Rimhanen, Luke, yhteenveto ryhmäkeskusteluista (pdf)
11.45 Päivän yhteenveto ja seuraavat askeleet, vetäjänä Karoliina Rimhanen, Luke
12.00 lounas (omakustanteinen)

Tapahtuman järjestivät Monihyötyiset viljelymenetelmät vihannestiloilla (HYÖTY), Viljava vihannesmaa − kestävä tuotanto (VIIVI), Talousosaamisella kohti kilpailukykyistä avomaan puutarhatuotantoa (HortiHubi), Kasviksia suomalaisille – tuotanto ravitsemussuositusten mukaiseksi vuoteen 2035 mennessä (VegUp) ja Huoltovarmuutta ja resilienssiä ruokajärjestelmään (ARMAS) -hankkeet yhteistyössä Livia Tuorlan kanssa.

Lisätietoja
Karoliina Rimhanen, karoliina.rimhanen@luke.fi, p. 040 747 1255