Viljelyn monipuolistamisesta voi olla hyötyä sekä viljelijälle että ympäristölle niin sadontuoton kuin maaperän mikrobiston ja viljely- ympäristön monimuotoisuuden kannalta. Luonnonvarakeskuksen webinaarissa tarkasteltiin viljelyn monipuolistamisen mahdollisuuksia ja haasteita. Webinaarissa kuultiin tuoretta tietoa vaihtoehdoista monipuolistaa viljelyä sekä peltomaan mikrobiomin tutkimuksesta. Webinaaritallenne Ohjelma: Marjo Keskitalo: Kasvintuotannon monipuolistamisen monet keinot ja hyödyt Kaija Hakala: Mitä, miten ja miksi kannattaa monipuolistaa Janne Kaseva: Vastemonimuotoisuus on asian ytimessä Sannakajsa Velmala: Peltomaan mikrobiomin ja hiilen pysyvyyden tutkimusta koko maan kattavasti Sari Himanen: Tukea ekosysteemipalveluille monipuolisella viljelyllä Webinaarin järjestävät Luonnonvarakeskuksen Diversifying production systems for resilience (Diveraction) -hanke ja Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -koordinaatiohanke. Lisätietoja: Sari Himanen, sari.himanen(at)luke.fi, puh. 029 532 6132 | |