Kategoriat
Ajankohtaista

Pariisin ilmastosopimus voimaan tänään – Marrakechin ilmastokokous käyntiin maanantaina

 

YK:n ilmastoneuvottelut jatkuvat Marokon Marrakechissa 7.–18.11. Maailman maat kokoontuvat Marrakechiin tilanteessa, jossa vuosi sitten Pariisissa solmittu ilmastosopimus on juuri tullut voimaan.

Pariisin ilmastosopimuksen voimaantulokynnys täyttyi lokakuun alussa, kun muun muassa EU luovutti ratifiointiasiakirjansa YK:n pääsihteerille New Yorkissa. Sopimus tulee voimaan 30 päivän kuluttua kynnyksen ylittymisestä eli tänään 4.11. Tämä tarkoittaa, että Marokon ilmastokokouksen yhteydessä järjestetään myös Pariisin sopimuksen avajaisistunto.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen johtaa Suomen valtuuskuntaa kokouksen korkean tason osuuden aikana 15.–18.11.

”Pariisin sopimus tuli voimaan nopeammin kuin lähes kukaan uskoi. Maailmassa on nyt poliittista tahtoa ilmastotoimiin, mistä kertovat myös hiljattain saavutetut sovut HFC-yhdisteiden ja lentoliikenteen päästöjen vähentämisessä. Nyt Pariisin sopimuksen toimeenpanon yksityiskohdissa on edettävä”, hän sanoo.

Pariisin ilmastosopimuksen avajaisistunto järjestetään Marrakechissa 15.11. Tähän mennessä sopimuksen on ratifioinut 97 osapuolta, joiden osuus maailmanlaajuisista kasvihuonekaasupäästöistä on noin 69 %.

Lue lisää Ympäristöministeriön tiedotteesta 4.11.2016: Pariisin ilmastosopimus voimaan tänään – Marrakechin ilmastokokous käyntiin maanantaina

Ilmastoviisaat ratkaisut voivat tuoda lisää satoa ja tuloja, parantaa sietokykyä muutoksille ja lisätä luonnon monimuotoisuutta. Kuvan lähde FAO, https://t.co/W8IQe9qAN2
Ilmastoviisaat ratkaisut voivat tuoda lisää satoa ja ruokaturvaa, kasvattaa viljelijän saamia tuloja, parantaa sietokykyä muutoksille ja lisätä luonnon monimuotoisuutta. Kuvan lähde FAO, http://bit.ly/NAMA_infographic

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *