Miten päästäisiin kohti kestävää maataloutta, maaseutua ja ruokajärjestelmää? Kuinka rakennetaan ilmastoviisasta ja muutosjoustavaa maaseutua? Mistä voimavaroja ja muutoskestävyyttä maidontuotantoon? Millaisia ovat nykyisen ruokajärjestelmän ydinhaavoittuvuudet, ja millaisia toimia tarvitaan, jotta ne voitaisiin poistaa?
Webinaarissa päästään kuulemaan kokemuksia ja oppeja näihin teemoihin syventyneistä MURU-, RD4- ja RUOKAVARMA-hankkeista. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!
Aika: 30.1.2025 klo 9.00-11.00
Paikka: etäyhteydellä teamsilla, Liity kokoukseen tästä
Ohjelma
9.00 Tervetuloa, Riitta Savikko, Luonnonvarakeskus
9.05 Ilmastoviisas ja muutosjoustava maatalous pellolta kuluttajalle – MURU-hankkeen antia, Karoliina Rimhanen ja Sari Himanen, Luonnonvarakeskus
9.40 Mistä voimavaroja ja muutoskestävyyttä maidontuotantoon? – Olisiko eurooppalaisten maidontuottajien verkostosta
vinkkiä myös meille Suomeen? – R4D (Resilience for Dairy)-hankkeen antia, Kaisa Kuoppala, Luonnonvarakeskus
10.00 Viljelijät tulevaisuuksien ajattelijoina ja tekijöinä, Riikka Armanto, Turun yliopisto
10.10 Ruokajärjestelmän haavoittuvuuksien tunnistamisesta kohti kestävämpää ruokajärjestelmää – RUOKAVARMA-hankkeen antia, Irene Kuhmonen, Jyväskylän yliopisto
10.40 Keskustelua ja kysymyksiä
11.00 Tapahtuma päättyy
Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.
Ilmoittauduthan viimeistään 28.1.2025 tällä lomakkeella.
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki myös sähköpostilla ja jälkikäteen linkki materiaaleihin. Myös ilmoittautumatta voi osallistua.
Tapahtuman alustusosiot nauhoitetaan myöhemminkin katsottaviksi.
Osallistuminen: Webinaariin voi liittyä nettiselaimen kautta (suositus: Chrome), Teams-sovellusta ei tarvita tilaisuuden seuraamiseen. Teams-linkistä avautuvasta sivusta valitse ”Continue on this browser/Jatka tällä selaimella”.
Tervetuloa!
Lisätietoja:
Riitta Savikko,
riitta.savikko@luke.fi, puh: 050 571 4548
Tapahtuman järjestää ARMAS-hanke (Huoltovarmuutta ja resilienssiä ruokajärjestelmään – valtakunnallinen maaseutuhanke).