Kategoriat
Ajankohtaista

Mitä ihmettä Suomessa viljellään ja syödään? – Tervetuloa FutureCrops-hankkeen aloitusseminaariin 31.3.2017 Loimaalle

Marjo Keskitalon vetämä FutureCrops-hanke esitteli OKRAssa erikoiskasveja. Kuva: Riitta Savikko / Luken arkisto.
Marjo Keskitalon vetämä FutureCrops-hanke esitteli OKRAssa erikoiskasveja. Kuva: Riitta Savikko / Luken arkisto.

Tämän päivän uudet ja erikoiset viljelykasvit voivat olla juuri niitä, joita tulevaisuuden yhteiskunta tarvitsee ja joiden varaan voidaan rakentaa uutta liiketoimintaa. Millaisia ovat erikoiskasvit ja mitä merkitystä niillä on suomalaisten elämään?

Luonnonvarakeskus (Luke) järjestää FutureCrops-hankkeen aloitusseminaarin erikoiskasvien viljelystä ja ruokatuotteista liiketoimintaa hakeville ja ruuanlaitosta kiinnostuneille. Tule potkimaan alaa liikkeelle, jos olet ruokafani, elintarvikeyrittäjä, kauppias tai viljelijä!

Päivän esityksissä käsitellään alkutuotannon uudistumista erikoiskasvien avulla ja sitä, miten raaka-aineet taipuvat uudenlaiseksi ruuaksi ja liiketoiminnaksi. Jälleen on uudistumisen aika – näin on tehty monesti ennekin Suomen 100-vuotisen historian aikana.

 

Aika: perjantai 31.3.2017 klo 9.30 – 15
Paikka: Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa
Ilmoittautumiset 25.3. mennessä: marjo.keskitalo@luke.fi

Ohjelma (pdf)
9:30–10:00 Aamukahvit
10:00–10:45 Avaus ja kosketus hankkeeseen, Erikoistutkija Marjo Keskitalo, Luonnonvarakeskus; Kulttuurintuottaja Minna Lehtola, Kuvio ry
10:45–11:30 100 vuotta muutosta Suomen viljelyssä ja ruuassa, Museojohtaja Teppo Vihola, Sarka, Tutkija Katri Joensuu, Luke
11:30–12.15 Ruokailu (omakustanteinen)
12:15–13:00 Viljan vaihtoehdot ja viljelykierrot Erikoistutkijat Marjo Keskitalo ja Erja Huusela-Veistola, Luke
13:00–13:45 Miltä kasviraaka-aineet maistuvat? Mari Mäenpää, Maa- ja kotitalousnaiset ja Erikoistutkija Eila Järvenpää, Luke
13:45–14:00 Kahvi
14:00–14:15 Liiketoimintaa uutuuskasveista Tutkijat Jaana Kotro ja Lotta Heikkilä, Luke
14:15–15:00 Yhteenveto päivän annista

Tervetuloa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *