Kategoriat
Ajankohtaista

Lisäarvoa palkokasveilla – kansainvälinen palkokasviseminaari 17.3.2020

Lisäarvoa palkokasveilla – kansainvälinen palkokasviseminaari 17.3.2020

  • Aika: Tiistaina 17.3. klo 8:30 – 16:30
  • Paikka: Technopolis, Ruoholahti 1, Hiilikatu 3, 00180 Helsinki 

Koronavirusepidemian takia tilaisuus on peruttu ja siirretty syksyyn!

Palkoviljat inspiroivat jalostajia kehittämään uusia palkokasvielintarvikkeita ja rehuratkaisuja. Arvopotentiaalin kokonaisvaltainen hyödyntäminen ja laajentaminen herättävät useita kysymyksiä niin Suomessa kuin koko Euroopassa.

Seminaarissa kansainväliset asiantuntijat Saksasta, Ruotsista, Tanskasta ja Itävallasta kertovat palkokasvien tämänhetkisestä tilanteesta Euroopassa viljelyyn, arvoketjun rakentamiseen ja kuluttajiin liittyen. Myös yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun. Työpajoissa pohditaan palkokasvien arvoketjun kehittämistä Suomessa ja palkokasvien soveltuvuutta suomalaiseen ruokavalioon. Esitykset pidetään englannin kielellä.

Ohjelma

08:30 Aamukahvi

09:00 – 09:15 Kristina Lindström, Helsingin Yliopisto: Tervetuloa

09:15 – 10:00 Ulrich Quendt*, Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen, Saksa: Demonstration and knowledge transfer network for expanding and improving cultivation and utilisation for field peas and beans in Germany

10:00 – 10:30 Leopold Rittler*, Donau Soja, Itävalta: European soy (tentative title)

10:30 – 11:15 Karen Hamann*, Institute for Food Studies & Agroindustrial Development, Tanska: The diversity of business cases and opportunities for grain legumes in food

11:15 – 12.15 Casimir Schauman, Helsingin Yliopisto; Karoliina Rimhanen, Luonnonvarakeskus; Marjukka Lamminen, Helsingin Yliopisto: Työpaja 1 (45 min.): Harnessing the value creation potential from Finnish legumes Huom! Työpaja pidetään joko englanniksi tai suomeksi, osallistujien mukaan.

12:15 – 13:15 Lounas ravintola Hiilissä (omakustanteinen)

13:15 – 13:45 Anne Maria Pajari, Helsingin Yliopisto: Palkokasvien rooli planetaarisessa ruokavaliossa

13:45 – 14:15 Nicolas Carton*, Swedish University of Agricultural Sciences, Ruotsi: Grain legumes for the transition towards more sustainable diets – a Swedish perspective

14:15 – 15:15 Casimir Schauman, Karoliina Rimhanen, Marjukka Lamminen: Työpaja 2 (45 min.): What does the Planetary Health Diet entail for Finland? Huom! Työpaja pidetään joko englanniksi tai suomeksi, osallistujien mukaan.

15:15 – 16:15 Kaikki kutsutut kansainväliset vieraat: Panel discussion with international guests, moderated by Fred Stoddard

Ilmoittauduthan viimeistään 10.3. Tilaan mahtuu 90 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ole hyvä ja käytä tätä linkkiä rekisteröityäksesi tapahtumaan:

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/103605/lomake.html

Kannustamme, että osallistut seminaariin paikan päällä. Mikäli et pääse, voit seurata lähetystä suorana verkossa tai myöhemmin tallenteelta. Etäseurauslinkki julkaistaan ennen seminaaria.

Yhteystiedot: Casimir Schauman, casimir.schauman (at) helsinki.fi +358503119291 Marjukka Lamminen, marjukka.lamminen (at) helsinki.fi +358294158563 Karoliina Rimhanen, karoliina.rimhanen (at) luke.fi +358295326481

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Ground for Growth -palkokasviverkosto, osana Translating knowledge for legume-based farming for feed and food systems (Legumes Translated) -hanketta, Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä -hanke (Leg4Life) ja Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa koordinaatiohanke (VILLE). Tilaisuutta tukee Jalofoods.

Lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *