Kategoriat
Ajankohtaista

Framtidens hållbara grönsaksproduktion 20.11.2024 i Vasa och via teams

Datum: 20.11.2024 klo 9.30-14.30
Plats: Yrkesakademin i Österbotten, Campus Kungsgård, Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa, auditoriet
Distans: Deltagande via teams möjligheten, Anslut till mötet nu

Vilka är styrkor och utvecklingsbehoven inom grönsaksproduktionen? Hur kunde vi utveckla produktionssystemen för grönsaker genom att främja klimatsmarthet, resiliens och mångfald? Kom med att diskutera och skapa en vision, hur vi kan befrämjä grönsaksproduktionen i Finland.

Programmet

9:30 Kaffe
10:00 Inledning, Nina Sevelius, SLF, Terhi Suojala-Ahlfors och Karoliina Rimhanen, Luke bildmaterial
10:10 Katarina Lassheikki, Trädgårdsförbundet: Nyttan med kvalitetssystem (distans) bildmaterial
10:40 Grönsaksodlingens styrkor och utmaningar idag (gruppdiskussion)
11:40 Lunch
12:40 Kommentar av kvalitetschef Anssi Vuorinen, Fresh Servant Oy (på finska) bildmaterial
13:00 Tony och Rebecca Granholm, Granholms grönsaker: Grönsaksodling hos Granholms nu och framöver bildmaterial
13:20 Grönsaksodlingens framtid (gruppdiskussion)
Kaffepaus ca kl. 14
14:30 Evenemanget avslutas

Sammandrag av diskussioner 20.11.2024 i Vasa

Senaste rapporter och infokort om gronsaksodling

Evenemang arrangeras av HYÖTY-projektet – Mångfunktionella odlingsmetoder på grönsaksgårdar.

Evenemanget är öppen för alla och gratis.
Anmälning via det här formulär

Deadline för anmälan på plats 12.11.2024 och på distans (teams) 18.11.2024.

Mer information:

Nina Sevelius, Utvecklingschef för trädgårdsproduktion Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF), tel. 043 824 8705, nina.sevelius@slf.fi

Terhi Suojala-Ahlfors, Specialforskare, Naturresursinstitutet (Luke), tel. 0295326557, terhi.suojala-ahlfors@luke.fi

Välkommen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *