Vuosiraportit ja loppuraportti

 

Tälle sivulle on kerätty Ilmastonmuutos ja maaseutu (ILMASE) -hankkeen vuosiraportit ja loppuraportti.

Ilmastonmuutos ja maaseutu -hanke, ILMASE, on valtakunnallinen tiedonvälityshanke, joka tuo ilmastonmuutokseen varautumisen lähemmäksi maaseutuyrittäjän arkea. Hanke kokoaa maaseutuyrittäjiä ja -neuvojia, päätöksentekijöitä ja tutkijoita yhteen selvittämään ilmastonmuutoksen hillinnän ja siihen sopeutumisen mahdollisuuksia suomalaisella maaseudulla. Ajantasaisin tutkimustieto ilmastonmuutoksesta viestitään käytännönläheisesti, vastaten maaseutuyrittäjien tämän hetken tietotarpeita. Samalla voidaan tunnistaa jatkotutkimuksen kiireellisimpiä kohteita Suomen maatalouden ja maaseudun elinvoimaisuuden edistämisen kannalta.

Hankkeessa on järjestetty 12 maaseudun toimijoille suunnattua työpajaa eri puolilla Suomea. Ilmastokysymyksistä kiinnostuneille maaseudun toimijoille on perustettu sähköpostiverkosto. Hankkeen verkkosivuille www.ilmase.fi on koottu tietoa ilmastonmuutokseen varautumisesta ja hillintämahdollisuuksista. Sieltä löytyvät muun muassa tietokortit viljelijän käytännön keinoista ilmastonmuutokseen varautumiseksi ja maatilakokoluokan uusiutuvan energian tuotannosta biokaasulla, aurinkoenergialla ja tuulivoimalla sekä jokaisen työpajan yhteenvedot. Omien tilaisuuksien lisäksi hanke on jakanut tietoa ilmastoasioista aktiivisesti erilaisissa viljelijätapahtumissa, esimerkiksi Farmari-messuilla ja Okra-maatalousnäyttelyssä.

Hankkeen toiminta-aika oli 4/2011-9/2014. Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (Hämeen ELY-keskus). Lue lisää www.ilmase.fi –sivuilta.

Loppuraportti (14.11.2014)

Loppuraportin liitteet

 

 

Vuosiraportti 2013

Vuosiraportti 2012

Vuosiraportti 2011

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *